БЕСПЛАТНЕ ОБУКЕ ЗА РЕВИЗОРЕ И РАЧУНОВОЂЕ У ТОКУ

У оквиру Пројекта техничке помоћи Републици Србији у реформи корпоративног финансијског извештавања први пут у Србији ревизори и рачуновође учествују на бесплатним обукама које за циљ имају унапређење области корпоративног финансијског извештавања.

Интерактивне обуке изводе се у четири града у Србији: Београду, Нишу, Новом Саду и Крагујевцу. Финансијски службеници, ревизори, рачуновође али и едукатори имају прилику да кроз онлајн предавања, е-леарнинг методе и директне обуке добију ширу слику о реформама на пољу прописа о рачуноводству и ревизији у Републици Србији. Истакнути експерти у области Међународних стандарда финансијског извештавања (МСФИ) и Међународних стандарда ревизије (МСР) представљају учесницима искуства из праксе када је реч о спровођењу ревизије засноване на усвојеним стандардима. Све заинтересоване позивамо да посете сајт www.racunaj-na-podrsku.rs и информишу се детаљније о одржавању бесплатних едукација.

Обучавање и оспособљавање полазника неопходно је за унапређење система финансијског извештавања. Овим путем сви заинтересовани имају прилику да стекну свест о значају усвајања стандарда у оквиру корпоративног финансијског извештавања. Преко примера добре праксе, учесници ће препознати колико је квалитетно финансијско извештавање битно како за доношење пословних одлука тако и за инвестиционо окружење.

О значају Пројекта и корпоративног финансијског извештавања уопште, говорио је и представника Министарства финансија Републике Србије, Александар Јањушевић, шеф Одсека за рачуноводство и ревизију, сектора за финансијски систем:ОДГОВОРИ

Your email address will not be published.

*
*
*